French Wine Scholar

Wordt expert in de wijnen van Frankrijk!

Wat kan ik verwachten?

French Wine Scholar

Theorie
Studenten die zich inschrijven voor het FWS-programma krijgen een studiegids met alle informatie die nodig is om het examen te halen. Naast het boek is er ook een online omgeving waar onze studenten gebruik van kunnen maken. Dit staat vol met zeer nuttig ondersteunend materiaal zoals oefenexamenvragen, lijsten met AOC’s, voorgestelde wijnen om te proeven enz.

Proeven
Ten eerste wordt er tijdens het examen geen wijn geproefd. Uiteraard proeven de studenten tijdens de cursusdagen een selectie wijnen van hoge kwaliteit. De wijnen zullen gebruikt worden om specifieke kenmerken van het klimaat, het ‘terroir’ en de druivensoorten te onderstrepen.

Examen
Het FWS-examen is een multiple choice theorie-examen met 100 vragen. Studenten die een score behalen van minimaal 75% komen in aanmerking voor het gebruik van de FWS postnominaal. Als je overweegt om docent van dit programma te worden, moet je minimaal 85% scoren.

Let op:
Je bent niet verplicht om eerst de WSET-niveaus te volgen. Wij zijn echter wel van mening dat er een behoorlijke hoeveelheid basis wijnkennis nodig is om de lessen goed bij te kunnen houden.

Vragen of advies nodig? Bel ons of stuur een e-mail. We zijn er om je te helpen!

+31(0)20 2611 583
E info@amsterdamwineacademy.cm

Ja, ik wil meer leren over wijn!

Ja, ik wil meer leren
over wijn!

Amsterdam Wine Academy is een door WSET en WSG erkende aanbieder van wijncursussen.