Italian Wine Scholar

Word expert in de wijnen van Italië!

Wat kan ik verwachten?

Italian Wine Scholar - IWS

NB – Wees je ervan bewust dat je beide “units” moet halen om Italian Wine Scholar te worden. Het is niet nodig om eerst unit 1 af te ronden voordat je met unit 2 begint. De twee units kunnen in elke volgorde worden voltooid.

Daarnaast is de cursus enkel in het Engels te volgen.

Het Italian Wine Scholar® opleidingsprogramma is de meest geavanceerde, uitgebreide en up-to-date Italiaanse wijncursus die beschikbaar is. Het leerplan neemt een regionale benadering en bespreekt alle Italiaanse wijnbenamingen en de factoren die hun identiteit vormgeven.

Het programma biedt wijnstudenten een reeks studietools die zijn ontworpen om het leren te maximaliseren en de kennisretentie te verhogen.

Het boek is geschreven door de Italiaan Maurizio Broggi, DipWSET, FWS, CSW, met de steun van de Italiaanse wijn DOC/G consortia.

De Italiaanse Handelscommissie (ITA) heeft het programma onderschreven vanwege de uitzonderlijke diepgang, nauwkeurigheid, detail en academisch niveau.

Het Italian Wine Scholar programma bestaat uit twee afzonderlijke onderdelen:

o Unit 1: Noord-Italië
o Unit 2: Midden- en Zuid-Italië

Het Italian Wine Scholar studie- en certificeringsprogramma verleent een post-nominale titel aan wijnprofessionals en liefhebbers die de examens met succes afleggen (bijv. John Smith, IWS). Met een scholen netwerk dat 30 landen op 5 continenten omvat, heeft IWS echte internationale erkenning.

Het programma omvat alle noodzakelijke tools en ondersteuning om de wijnen van Italië te beheersen:

Per unit bieden wij 6 lessen van elk drie uur waarin we de theorie doornemen en wijnen proeven uit de regio’s die besproken worden.

• De 260-pagina’s tellende Italiaanse Wine Scholar studiegids 
• 1 jaar toegang tot het Italian Wine Scholar online studieprogramma voor lesvoorbereiding en -beoordeling 
• Registratie voor het Italian Wine Scholar Examen

Om elke regio tot leven te brengen, proef je in meer dan 35 verschillende wijnen per unit.

Voor wie is dit programma bedoeld?

Het Italian Wine Scholar Programma behandelt de Italiaanse wijnwetgeving, druivenrassen en hun organoleptische profielen, wijnbouw, wijnproductie, wijnindustrie trends en economie en alle DOC’s en DOCG’s met hun voorschriften, wijnstijlen en kenmerken. Deze kennis is belangrijk, of je nu wijn verkoopt, wijn koopt of les geeft over wijn. Het IWS programma stelt wijnprofessionals in staat zich te onderscheiden van hun collega’s door zich te specialiseren in de wijnen van Italië.

Het Italian Wine Scholar programma is een aanvulling voor wijnstudenten die naar gevorderden wijnopleidingen gaan, zoals het WSET Diploma (niveau 4), Master of Wine, Court of Master Sommeliers’ Advanced Sommelier (niveau 3 en hoger) of Society of Wine Educator’s Certified Wine Educator (CWE).

Hoewel het geen voorwaarde is, raden we WSET Level 3 aan als instapniveau.

Meer over het Italian Wine Scholar Programma:

Programma aanbieders: Dit programma wordt alleen aangeboden bij door Wine Scholar Guild geselecteerde opleiders die werken met gecertificeerde docenten (score 85% of hoger).

Certificering examen: Het examen voor elk onderdeel bestaat uit 100 meerkeuzevragen. Kandidaten hebben een samengestelde score van 75% nodig om te slagen, d.w.z. de scores van beide examens van beide units worden bij elkaar opgeteld en gemiddeld voor de eindbeoordeling. Studenten met een samengestelde score van 85-90 slagen met “Honors”. Kandidaten die 91-100 scoren, slagen met “Highest Honors”.

Online Studieprogramma: Ter aanvulling op de handleiding en de klaservaring, krijgen ingeschreven studenten 1 jaar toegang tot het IWS Unit online studieprogramma met multimedia e-learning modules, beoordelingsquizzen voor zelfevaluatie, instructeur Q&A forum voor persoonlijke hulp en downloadbare kaarten. Studiematerialen zijn 24/7 beschikbaar. Als je een laptop en een internetverbinding hebt, heb je een klaslokaal!

Gedetaileerd Curriculum: De Italian Wine Scholar handleidingen volgen een regionale benadering met sterke verbanden met terroir. Elk hoofdstuk maakt gebruik van een systematische benadering waarmee de student elke Italiaanse wijnregio kan vergelijken en contrasteren. Handleidingen zijn actueel en bespreken de meest recente trends. Ze zijn full-color gedrukt, rijk aan beelden en doorspekt met de iconische wijnetiketten van elke regio. Elke DOC/G wordt besproken (in plaats van alleen genoemd) en gesorteerd op basis need-to-know iconen. De nadruk ligt op de smaak- en structuurprofielen van DOC/G wijnen

 
Voor vragen of advies kan je ons altijd bellen of een e-mail sturen:
+31(0)20 2611 583
info@amsterdamwineacademy.com

Ja, ik wil meer leren over wijn!

Ja, ik wil meer leren
over wijn!

Amsterdam Wine Academy is een door WSET en WSG erkende aanbieder van wijncursussen.