WSET Level 1

Heb je interesse in wijn en wil je je kennis uitbreiden? De WSET Level 1 cursus is de perfecte introductie cursus om je passie voor wijn te verkennen en verdiepen.

Wat kan ik verwachten?

WSET Level 1 wijncursus in Amsterdam

Note: We also offer this course in English.

De cursus WSET Level 1 biedt je een eerste kennismaking met de wereld van wijn. We bespreken de belangrijkste druivenrassen, de verschillende wijnstijlen en de gebieden waar de druiven verbouwd worden. In de tweede les is er uitgebreid aandacht voor het maken van succesvolle wijnspijscombinaties. Je leert wijnen accuraat te beschrijven, wat helpt bij het creëren van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Na het volgen van de WSET Level 1 cursus ben je bekend met:

WSET Level 1 cursus in Amsterdam

Studiemateriaal en examen

Het meegeleverde studieboek en de studiegids bevatten alle theoretische kennis die je nodig hebt om het WSET Level 1 examen te halen. Het studieboek is niet dik, maar goed gevuld met beknopte en relevante informatie.

Het WSET Level 1-examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Hiervan moet je er minstens 21 goed beantwoorden om te slagen. Mocht je niet slagen, bieden we je de mogelijkheid tot twee herkansingen per jaar. 
Meer informatie: Download de toelichting vanuit WSET (PDF)

WSET Level 1 of 2?
Heb je al enige basiskennis, ben je enthousiast over wijn en/of hier professioneel mee bezig? Dan zou je ook kunnen overwegen om direct met WSET Level 2 te starten. Het is niet nodig om eerst WSET Level 1 te volgen als je met WSET Level 2 wil beginnen. Twijfel je? Bel of mail ons!

Vragen of persoonlijk advies?
Bel ons of stuur een e-mail. We staan voor je klaar!

+31(0)20 2611 583
info@amsterdamwineacademy.com

Schrijf je in en zet je eerste stap in de wijnwereld!

Ja, ik wil meer leren over wijn!

Ja, ik wil meer leren
over wijn!

Amsterdam Wine Academy is een door WSET erkende aanbieder van wijncursussen.