WSET Level 2

Heb je al enige basiskennis, ben je enthousiast over wijn en/of hier professioneel mee bezig? Dan is WSET level 2 de juiste cursus voor jou.

Wat kan ik verwachten?

WSET Level 2 wijncursus in Amsterdam

Note: We also offer this course in English.

De WSET Level 2 is perfect voor wijnliefhebbers en professionals die al enige basiskennis hebben en deze willen uitbreiden. Tijdens de WSET Level 2 wijncursus krijg je namelijk een goed overzicht van de wereld van wijn. Zo bespreken we onder andere de belangrijkste druivenrassen, de verschillende wijnstijlen en de gebieden waar de druiven verbouwd worden. Ook het telen van druiven en het maken van de wijn komen aan bod.

Proeven van wijnen

Hoewel het blind proeven op dit niveau nog niet bij het examen hoort, heeft de systematische proefmethode van WSET veel aandacht. Jouw WSET-gecertificeerde docent laat je stap voor stap gewend raken aan deze analytische manier van het beoordelen van verschillende wijnen. Om goed te begrijpen wat we proeven en waar bepaalde smaken vandaan komen, maken we steeds koppelingen tussen de theorie uit het studieboek en dat wat we in ons glas aantreffen. 

Bij Amsterdam Wine Academy proef je een breed scala aan wijnen, van topwijnen tot wat men in de supermarkt koopt. Dit helpt je om de kwaliteit van elke wijn in te schatten en zelfstandig de stijl en kwaliteit van de wijn in jouw glas te beoordelen.

Ook weer meer lesuren dan door WSET voorgeschreven zodat er betere voorbereiding op het examen is. Dit komt terug in ons zeer hoge slagingspercentage (van rond de 98%) op dit niveau. 

Als student krijg je van ons méér klassikale lesuren dan WSET voorschrijft. En het effect ervan is te merken aan ons zeer hoge slagingspercentage (ongeveer 98%) op dit niveau!

Na het volgen van de WSET Level 2 cursus ben je bekend met

Studiemateriaal en examen

Alle theorie voor het examen vind je in het studieboek en de studiegids. Lees voor elke les een aantal hoofdstukken door om voorbereid te zijn. Reserveer ongeveer twee uur per week om de lesstof te bestuderen. Het studieboek is compact maar bevat beknopte en relevante informatie.

Het WSET Level 2-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Je moet er minstens 28 goed hebben om te slagen. Haal je dit niet, dan kun je minimaal twee keer per jaar herkansen. 

Meer informatie: Download de toelichting vanuit WSET (PDF).

Het is niet verplicht eerst WSET Level 1 te volgen, maar wil je eerst meer basiskennis opdoen? Dan is WSET Level 1 een goede start.

Vragen of persoonlijk advies?
Bel ons of stuur een e-mail. We staan voor je klaar!

+31(0)20 2611 583
info@amsterdamwineacademy.com

Verdiep je kennis over wijn en meld je aan voor de WSET Level 2 cursus!

caroline-attwood-z38uTGNpNnA-unsplash-1024x576

Ja, ik wil meer leren over wijn!

Ja, ik wil meer leren
over wijn!

Amsterdam Wine Academy is een door WSET erkende aanbieder van wijncursussen.