FAQs

Interesse in een wijncursus? Hier vind je de meest gestelde vragen. Kom je er niet uit of wil je persoonlijk advies? We helpen je graag. Bel of mail ons!

Veelgestelde vragen

In principe leggen wij de boeken voor je klaar bij aanvang van de eerste les. Echter, we kunnen ons bij WSET Level 2, 3 en French Wine Scholar voorstellen dat je misschien al wilt beginnen met lezen. Wanneer je ons een mail stuurt leggen wij de boeken voor je klaar bij Wijnbar Paskamer in de Lutmastraat. Paskamer is 7 dagen per week vanaf 16.00 open. 

Op jouw cadeaubon staat een nummer. Stuur ons een mail met daarin dit nummer. Geef ook duidelijk aan welke cursus je wilt volgen en met welke startdatum. Wij nemen contact met je op en maken alles in orde!

Wanneer het een les van een Level 2 of Level 3 cursus betreft; laat ons zo snel mogelijk per mail weten als je onverhoopt een les moet missen. Wij kunnen je absoluut geen garanties geven, maar mocht het mogelijk zijn om je een plek in een andere groep aan te bieden dan zullen we dat zeker doen. Dit is uiteraard afhankelijk van beschikbaarheid. Vanwege de korte duur van de cursus is dit bij Level 1 niet mogelijk. 

Wij vragen de examens 3 weken van tevoren definitief aan. Tot die tijd is het uitstellen van een examen kosteloos mogelijk. Na dit moment is het niet meer mogelijk om de examendatum te wijzigen en zullen wij genoodzaakt zijn om de kosten van een herexamen in rekening te brengen.

Deze slides mogen wij van WSET helaas niet delen.

Het is officieel toegestaan om direct naar WSET level 3 te gaan. Echter, wij zijn hier wel terughoudend mee omdat het niveau van WSET level 3 nog regelmatig wordt onderschat. Het is echt gevorderden niveau. Neem contact met ons op als je dit overweegt. Wouter gaat graag met je in gesprek en zal je adviseren over wat voor jou de haalbaarheid is.

Veelgestelde vragen

WSET is internationaal erkend en richt zich op de analyse van wijnkenmerken en kwaliteit, terwijl SDEN focust op de identificatie van wijnen vanuit het perspectief van de Nederlandse markt. Lees meer over het verschil tussen WSET en SDEN.

Nee, het is niet vereist om Level 1 te voltooien voor Level 2.

Hoewel het mogelijk is, zijn we hierin wat terughoudend. WSET Level 3 is namelijk echt voor gevorderden. Twijfel je? Wouter gaat graag met je in gesprek om te achterhalen welke WSET het beste bij je past.

Jazeker. meestal rond de vakantieperiodes. Stuur ons een mailtje als je op de hoogte gehouden wilt worden van de startdata.

Ja, het boek en het examen zijn inbegrepen. Voor een eventueel herexamen gelden extra kosten.

De actuele beschikbaarheid staat vermeld op de cursuspagina. Als er minder dan vier plekken vrij zijn, wordt dit expliciet aangegeven. Elke klas heeft ruimte voor maximaal 16 deelnemers.

Mocht je onverhoopt een les van een Level 2 of Level 3 cursus moeten missen, laat ons dit dan zo snel mogelijk weten via e-mail. We bieden geen garanties maar we zullen ons best doen om je, indien mogelijk, een plek in een andere groep aan te bieden. Gezien de korte duur van WSET Level 1, is een les inhalen bij deze cursus niet mogelijk.

Wij vragen de examens 3 weken van tevoren definitief aan. Tot die tijd is het uitstellen van een examen kosteloos mogelijk. Na dit moment is het niet meer mogelijk om de examendatum te wijzigen en zullen wij genoodzaakt zijn om de kosten van een herexamen in rekening te brengen.

Ja, bij de Gerard Doustraat en Frans Halsstraat is parkeren mogelijk in de Albert Cuyp garage en bij de Tweede Jan Steenstraat bij de Marie Heineken garage.

Zeker, naast masterclasses verzorgen we op maat gemaakte wijnproeverijen. Neem contact op met je wensen en budget, dan maken we samen een passende proeverij. Voor kleine groepen bieden we proeverijen aan in onze wijnbar Paskamer.

Voor de WSET Level 2, 3 en French/Italian Wine Scholar is het mogelijk studiemateriaal twee maanden voor de start van de cursus op afspraak op te halen. Graag via e-mail of telefonisch doorgeven wanneer je langs zou willen komen. Je kunt er ook voor kiezen om het studiepakket bij de eerste les in ontvangst te nemen. Het is dus niet nodig om voor het begin van de cursus het boek al gelezen te hebben.

Tijdens de cursus bieden we oefenexamens en proefsessies. In onze wijnbar Paskamer kun je ook blind wijnen proeven om extra te oefenen. Voor meer oefenmateriaal verwijzen we naar externe aanbieders zoals Nadine de Visser en Thirty Fifty, waar wij 10% korting hebben bedongen voor onze studenten.

Nee, herkansen is alleen mogelijk als je het examen niet haalt.

Dat hebben we zeker. Wij hebben geen digitale cadeaubonnen, maar echte kaarten die je naar wens kunt invullen. Je kunt een specifiek geplande cursus geven of een cursus zonder specifieke datum, zodat de persoon in kwestie zelf kan beslissen voor welke cursus hij/zij zich daadwerkelijk wil inschrijven. Je kunt er ook voor kiezen om een bedrag cadeau te doen.

Stuur een e-mail met het nummer van de cadeaubon, de gewenste cursus en startdatum. Wij regelen de rest!

Voor privé groepen passen we de prijs aan op basis van de groepsgrootte en specifieke wensen. Grotere groepen (>10 personen) kunnen in aanmerking komen voor korting. Bij bestaande cursussen bieden we geen korting voor kleine groepen (2-3 personen). Neem gerust contact op voor meer informatie.

Ja, ik wil meer leren over wijn!

Ja, ik wil meer leren
over wijn!

Amsterdam Wine Academy is een door WSET en WSG erkende aanbieder van wijncursussen. Ontdek onze mogelijkheden.