WSET Level 3

Dé cursus voor gevorderden. Met uitgebreide aandacht in meer detail voor wijn en wijn maken. En extra focus op systematisch proeven.

Wat kan ik verwachten?

WSET Level 3 wijncursus in Amsterdam

Note: We also offer this course in English. 

WSET Level 3 bouwt verder op de kennis die je opdoet bij Level 2 en is echt een wijnopleiding voor gevorderden. We bespreken in detail de belangrijkste factoren in het verbouwen van druiven, het klimaat, het maken van wijn en de verschillende wijngebieden.

 

Proeven van wijnen

De systematische WSET proeftechniek krijgt bij Level 3 uiteraard ook veel aandacht, waarbij we theorie en praktijk koppelen. Om goed te begrijpen wat we proeven en waar bepaalde smaken vandaan komen, maken we steeds koppelingen tussen de theorie uit het studieboek en dat wat we in ons glas aantreffen. Zo laten we je stap voor stap steeds meer gewend raken aan deze analytische manier van het beoordelen van de verschillende wijnen. 

Bij Amsterdam Wine Academy ben je er bovendien zeker van dat je een aantal fantastische wijnen te proeven krijgt. Ook besteden we aandacht aan wijnen aan de onderkant van de markt. Zo leer je om van elke wijn een inschatting van de kwaliteit te maken.

Extra proef mogelijkheden

Het is bij WSET Level 3 altijd een goed idee om proefgroepjes te vormen met andere studenten, om samen extra te oefenen. En je bent als student ook altijd welkom in onze wijnbar in de Lutmastraat (Paskamer). Dan zetten we daar in overleg nog een aantal proefglazen voor je neer in een extra proefsessie, mét feedback van een van onze sommeliers.

Na het volgen van de WSET Level 3 cursus ben je bekent met:

Studiemateriaal en examen

Het WSET Level 3 examen bestaat uit een theorie- en praktijkdeel:

Theorie:

Je beantwoordt 50 meerkeuzevragen en 4 open vragen. Alle benodigde kennis staat in het studieboek en de studiegids. Per week studeer je ongeveer vier uur en doorloop je steeds een paar hoofdstukken.

Praktijk:
Je beoordeelt 2 blind te proeven wijnen. Voor beide wijnen moet je een voldoende scoren.

Als student krijg je van ons méér klassikale lesuren dan WSET voorschrijft. Dat doen we omdat we streven naar een boven gemiddeld slagingsniveau en deze aanpak de kans om je examen te halen aantoonbaar vergroot. Zeker met meer uren les van een van onze zeer goed gekwalificeerde docenten.

Herkansing: Haal je slechts één deel niet, dan hoef je alleen dat deel te herkansen. Je krijgt minimaal twee keer per jaar de kans om opnieuw examen te doen. 
Meer informatie: Download de toelichting vanuit WSET (PDF).

WSET Level 3 is een gevorderden niveau wijnopleiding en daarom raden wij aan om eerst WSET Level 2 af te ronden. Dit is echter niet verplicht. Twijfel je? Bel of mail ons!

Verder leren? Bekijk onze WSG cursussen!

Vragen of persoonlijk advies?
Bel ons of stuur een e-mail. We staan voor je klaar!

+31(0)20 2611 583
info@amsterdamwineacademy.com

Verdiep je kennis over wijn en schrijf je in voor onze opleiding!

Ja, ik wil meer leren over wijn!

Ja, ik wil meer leren
over wijn!

Amsterdam Wine Academy is een door WSET erkende aanbieder van wijncursussen.