Wij zijn zeer verheugd om aan te kunnen kondigen dat wijnmakers Johanna en Mathias van Weingut Trinks-Trinks in de Rheingau de tijd hebben gevonden om voor onze studenten een masterclass te komen geven. Op deze avond zullen zij ingaan op de uitdagingen die het verbouwen van druiven en het maken van wijn met zich mee brengen in het koele Duitse klimaat. Zij werken volledig biologisch en zullen ook de specifieke technieken die zij gebruiken in de wijngaard en de wijnkelder in detail toelichten. Het aantal plekken is beperkt, dus reserveer snel jouw plek door een kort mailtje te sturen naar info@amsterdamwineacademy.com onder vermelding van ‘aanmelden masterclass’.

Over Trinks-Trinks
Johanna Döring en Matthias Fridel zijn beiden docent aan de universiteit van Geisenheim. Hun vakgebied is onderzoek met de focus op biologische wijnbouw. In 2009 kochten zij een vervallen weingut in Geisenheim en hebben dit gerenoveerd. De familie die het weingut verkocht had ook nog een klein oppervlak aan wijngaard in hun bezit. Deze wijngaarden waren al meer dan 100 jaar in de familie. Tot 1970 werd er in het weingut ook nog wijn gemaakt met druiven uit deze wijngaarden. Als docenten aan de befaamde wijnuniversiteit konden Johanna en Matthias de verleiding niet weerstaan en in 2013 hebben zij ook de wijngaarden over genomen. In 2014 hebben zij daar hun eerste jaargang gemaakt. Het oppervlak van slechts 1,2 hectare is verdeeld over verschillende percelen in en om Geisenheim. Er wordt volledig biologisch gewerkt, alle werk in de wijngaard gebeurt met de hand. De druiven van de verschillende percelen worden apart gevinifieerd. Bij Trinks-trinks worden alleen wijnen van Riesling gemaakt.

Door gecontroleerde zuurstoftoevoer, langzame vergisting en lang contact met de gisten ontstaan karakteristieke en krachtige wijnen. De wijnen worden op zijn vroegst in de zomer na de oogst gebotteld en krijgen daarna nog minimaal 2 maanden flesrijping. De wijnen hebben een heel eigen karakter en ouderingspotentieel.