Vanwege de zeer enthousiaste reacties op de eerste masterclass van Sietze Wijma ontvangen wij hem op vrijdagavond 10 februari van 19.30-21.30 uur voor de tweede keer voor ‘the Art of Tasting’ . Bij de masterclass in november ’22 lag de focus op witte wijnen. Dit keer gaat het om het herkennen van aroma’s bij rode wijnen.
Sietze heeft een master in Sensory Science en geeft veel proeverijen aan de WSET wine school in Londen en nu dus ook voor de tweede maal bij ons in Amsterdam.

Onder begeleiding van Sietze proeven we 11 keer dezelfde neutrale basiswijn. Aan 10 van deze samples is een aroma toegevoegd dat wij regelmatig in wijn tegenkomen. Denk aan de groene paprika in een cabernet sauvignon, maar ook aan de geur waar je ‘kurk’ aan herkend. Sietze legt uit waar deze aroma’s vandaan komen en in welke wijnen je deze zou kunnen verwachten.

Dit is de ideale masterclass voor cursisten die zich voorbereiden op het WSET level 3 proefexamen, maar ook zeer geschikt voor overige wijnliefhebbers die graag beter willen leren proeven.

Reserveer snel je plek door ons een kort mailtje te sturen. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar.