Met regelmaat nodigen wij een inspirerende spreker uit voor het geven van een masterclass. Deze gaan over zeer uiteenlopende facetten van de wijnwereld. Hiermee bieden we onze cursisten een verbreding van hun kennis aan en kunnen we ook onderwerpen bespreken die niet in de lesstof van de WSET of WSG voorkomen.
Blijf op de hoogte van onze geplande masterclasses. Wij sturen een maandelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws.
Wij sturen een maandelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws.
Op zondagmiddag 11 juni van 15.00-18.00 uur ontvangen wij wederom Harold Hamersma voor een masterclass over wijnschrijven. Harold is Nederlands bekendste wijnschrijver en heeft een imposante reeks publicaties op zijn naam staan.
Onder zijn bezielende leiding bespreken we hoe je een proefnotitie tot leven kunt wekken met taal. Maar we kijken ook naar wat de fles en het etiket ons verteld. En uiteraard zal er wijn geproefd en besproken worden. Het wordt een zeer dynamische masterclass met veel interactie. Uitermate geschikt voor WSET studenten die graag ook op een andere, levendigere, manier over wijn willen schrijven en praten.
Reserveer snel je plek door ons een kort mailtje te sturen. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar.
Op donderdag 23 maart ontvangen wij Felipe van het Chileense wijnhuis Almaviva. Hier wordt een van de absolute topwijnen van Chili geproduceerd. Voor ons hier in Amsterdam een unieke kans om vier verschillende jaargangen van deze bijzondere, en kostbare, wijn te proeven.
Almaviva is een samenwerking tussen Baron Phillipe de Rotschild uit Bordeaux en het Chileense Concha y Toro. Het beste van twee werelden: het perfecte Chileense klimaat voor druiventeelt gecombineerd met franse druiven en wijnmaaktechnieken.
Vanwege de zeer enthousiaste reacties op de eerste masterclass van Sietze Wijma ontvangen wij hem op vrijdagavond 10 februari van 19.30-21.30 uur voor de tweede keer voor ‘the Art of Tasting’ . Bij de masterclass in november ’22 lag de focus op witte wijnen. Dit keer gaat het om het herkennen van aroma’s bij rode wijnen.
Sietze heeft een master in Sensory Science en geeft veel proeverijen aan de WSET wine school in Londen en nu dus ook voor de tweede maal bij ons in Amsterdam.
Onder begeleiding van Sietze proeven we 11 keer dezelfde neutrale basiswijn. Aan 10 van deze samples is een aroma toegevoegd dat wij regelmatig in wijn tegenkomen. Denk aan de groene paprika in een cabernet sauvignon, maar ook aan de geur waar je ‘kurk’ aan herkend. Sietze legt uit waar deze aroma’s vandaan komen en in welke wijnen je deze zou kunnen verwachten.
Dit is de ideale masterclass voor cursisten die zich voorbereiden op het WSET level 3 proefexamen, maar ook zeer geschikt voor overige wijnliefhebbers die graag beter willen leren proeven.
Reserveer snel je plek door ons een kort mailtje te sturen. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar.
Op vrijdagavond 25 november van 19.30-21.30 uur ontvangen wij Sietze Wijma van ‘The Art of Tasting’ voor een masterclass over het herkennen van aroma’s in wijn. Sietze heeft een master in Sensory Science geeft veel proeverijen aan de WSET wine school in Londen. Wij zijn dan ook erg blij dat hij deze avond voor ons naar Amsterdam kan komen.
Onder begeleiding van Sietze proeven we 11 keer dezelfde neutrale basiswijn. Aan 10 van deze samples is een aroma toegevoegd dat wij regelmatig in wijn tegenkomen. Denk aan de groene paprika in een sauvignon blanc, maar ook aan de geur waar je ‘kurk’ aan herkend. Sietze legt uit waar deze aroma’s vandaan komen en in welke wijnen je zou kunnen verwachten.
Dit is de ideale masterclass voor cursisten die zich voorbereiden op het WSET level 3 proefexamen, maar ook zeer geschikt voor overige wijnliefhebbers die graag beter willen leren proeven.
Reserveer snel je plek door ons een kort mailtje te sturen. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar.
Op vrijdag avond 13 mei om 19.30 ontvangen wij Marianna Bruscoli van Tenuta San Giacomo e Fillipo voor een masterclass over wijn maken in de Italiaanse Marche regio.
Marianna zal ingaan op factoren die typisch zijn voor deze regio. Ze bespreekt een aantal bij ons onbekende inheemse druivenrassen die zij nog steeds aangeplant heeft staan en uiteraard zullen wij een aantal van haar wijnen gaan proeven.
Reserveer snel je plek door ons een kort mailtje te sturen. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar.
Op zondagavond 10 april ontvangen wij Michael Palij MW voor een masterclass over sangiovese in Toscane.
Michael is master of wine en heeft een enorme schat aan kennis van Italiaanse wijnen. Op deze avond krijg je de gelegenheid om hierover van hem te leren én al jouw vragen te stellen.
Reserveer snel je plek door ons een kort mailtje te sturen. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar.
Op vrijdagavond 11 maart komt Niels van Laatum naar onze locatie op de Gerard Doustraat om daar zijn heldere verhaal over troebele wijn te doen. Vanaf 19.30 neemt hij je deze avond aan de hand in een verkenning van wat inmiddels toch echt meer dan een niche aan het worden is in de wereld van wijn. Uiteraard gaan er ook een aantal mooie natuurwijnen geproeft worden! Reserveer snel je plek door ons een kort mailtje te sturen. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar.
Wij zijn zeer verheugd om aan te kunnen kondigen dat wijnmakers Johanna en Mathias van Weingut Trinks-Trinks in de Rheingau de tijd hebben gevonden om voor onze studenten een masterclass te komen geven. Op deze avond zullen zij ingaan op de uitdagingen die het verbouwen van druiven en het maken van wijn met zich mee brengen in het koele Duitse klimaat. Zij werken volledig biologisch en zullen ook de specifieke technieken die zij gebruiken in de wijngaard en de wijnkelder in detail toelichten. Het aantal plekken is beperkt, dus reserveer snel jouw plek door een kort mailtje te sturen naar info@amsterdamwineacademy.com onder vermelding van ‘aanmelden masterclass’.
Over Trinks-Trinks
Johanna Döring en Matthias Fridel zijn beiden docent aan de universiteit van Geisenheim. Hun vakgebied is onderzoek met de focus op biologische wijnbouw. In 2009 kochten zij een vervallen weingut in Geisenheim en hebben dit gerenoveerd. De familie die het weingut verkocht had ook nog een klein oppervlak aan wijngaard in hun bezit. Deze wijngaarden waren al meer dan 100 jaar in de familie. Tot 1970 werd er in het weingut ook nog wijn gemaakt met druiven uit deze wijngaarden. Als docenten aan de befaamde wijnuniversiteit konden Johanna en Matthias de verleiding niet weerstaan en in 2013 hebben zij ook de wijngaarden over genomen. In 2014 hebben zij daar hun eerste jaargang gemaakt. Het oppervlak van slechts 1,2 hectare is verdeeld over verschillende percelen in en om Geisenheim. Er wordt volledig biologisch gewerkt, alle werk in de wijngaard gebeurt met de hand. De druiven van de verschillende percelen worden apart gevinifieerd. Bij Trinks-trinks worden alleen wijnen van Riesling gemaakt.
Door gecontroleerde zuurstoftoevoer, langzame vergisting en lang contact met de gisten ontstaan karakteristieke en krachtige wijnen. De wijnen worden op zijn vroegst in de zomer na de oogst gebotteld en krijgen daarna nog minimaal 2 maanden flesrijping. De wijnen hebben een heel eigen karakter en ouderingspotentieel.
Wij sturen een maandelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws.