STAP-budget

Op deze pagina lees je hoe jij jouw STAP-budget kan inzetten voor een WSET of WSG wijncursus bij Amsterdam Wine Academy. Lees de voorwaarden goed door om er zeker van te zijn dat je een succesvolle aanvraag kunt doen!

dagen uren minuten seconden

STAP-budget inzetten bij ons?

Als werknemer, ZZP’er of werkzoekende kun jij bij het UWV een STAP-budget van maximaal EUR. 1.000,- aanvragen voor het volgen van een opleiding. Hiermee kun je jezelf verder ontwikkelen, beter worden in je vak en jouw positie op de arbeidsmarkt versterken. STAP staat namelijk voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie en vervangt de oude fiscale aftrek van scholingskosten.

Bij Amsterdam Wine Academy kun je de opleidingen WSET level 2, WSET level 3 en French Wine Scholar volgen met gebruikmaking van de STAP-subsidie.

Hoe vraag je STAP-budget aan?

Stap 1. Kies je opleiding

Ga op onze website naar de opleiding die je wilt volgen en kies voor 'Inschrijven'. In het inschrijfformulier vink je aan dat je gebruik wilt maken van de STAP-subsidie.
LET OP: Kiest u voor STAP-subsidie, dan kan er maar 1 deelnemer tegelijk ingeschreven worden. Daarnaast ligt het startmoment van de opleiding die u kiest minimaal vier weken na het indienen van je aanvraag en maximaal drie maanden na het aflopen van de aanvraagtermijn. Ofwel, niet al onze cursussen komen in aanmerking voor de subsidie.

Stap 2. Amsterdam Wine Academy verwerkt jouw inschrijving

Wij gaan aan de slag met jouw inschrijving. Uiterlijk 3 werkdagen na ontvangst van je inschrijving ontvang je, indien je aan alle voorwaarden voldoet, van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig bij het aanvragen van STAP-budget bij het UWV, hetgeen je zelf moet doen. Mocht je niets van ons horen neem dan zsm contact met ons op.

Stap 3. Vraag direct nadat de aanvraagperiode is gestart zelf STAP-budget aan bij het UWV (wees er snel bij: op=op!)

Vraag direct nadat de aanvraagperiode is gestart zelf jouw STAP-budget aan op de website van het UWV. Je ontvangt van hen bericht zodra het STAP-budget is toegekend.
LET OP: Wanneer het budget niet aan jou is toegekend en er niet nog een volgende mogelijkheid is het budget aan te vragen zal je door ons worden uitgeschreven bij de betreffende opleiding. Mocht je tegen betaling alsnog willen deelnemen dan zal je je online opnieuw moeten aanmelden.

Stap 4. Amsterdam Wine Academy verrekent het STAP-budget met de opleidingskosten

Amsterdam Wine Academy ontvangt het aan jou toegekende STAP-budget en verrekent dit met de kosten van de door jou gekozen opleiding. Wanneer de opleidingskosten hoger zijn dan het maximale STAP-budget van EUR. 1.000,-, ontvang je een aanvullende factuur. Deze dient voor aanvang van de opleiding voldaan te zijn.

Meest gestelde vragen over STAP

Het STAP-budget is bestemd voor iedere werkende (in loondienst of als zzp’er) of werkzoekende. Het maakt niet uit in welke branche je werkt en of je je met STAP-budget wil laten bijscholen of omscholen. Check wel even of je aan de voorwaarden voldoet.
 

Voorwaarden STAP-budget

· Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
· Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
· Je woont in Nederland.
· Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt het STAP-budget wel combineren met het Levenlanglerenkrediet.
· Je ontvangt voor die kosten van je opleiding waarvoor je STAP-budget aanvraagt, nu of later geen bijdrage van iemand anders dan UWV.
· Het startmoment van je opleiding ligt minimaal vier weken na het indienen van je aanvraag en maximaal drie maanden na het aflopen van de aanvraagtermijn.
· Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.
· Om je recht op STAP-budget te behouden, moet je de opleiding aantoonbaar hebben gevolgd. Zo is er een minimale aanwezigheid van 80% vereist. Is dit niet het geval, dan kan UWV besluiten de subsidie bij je terug te vorderen.
· Je kunt per jaar voor één opleiding STAP-budget aanvragen. Het is niet mogelijk om meerdere opleidingen met STAP-budget te volgen.
Kijk voor alle voorwaarden op stapuwv.nl.

Je kunt het STAP-budget gebruiken voor de opleidingen WSET level 2WSET level 3 en French Wine Scholar van Amsterdam Wine Academy. Indien de opleidingskosten hoger zijn dan het STAP-budget van EUR. 1.000,- ontvang je een factuur voor het verschil.
Verder is één van de voorwaarden dat het startmoment van je opleiding minimaal vier weken na het indienen van je aanvraag en maximaal drie maanden na het aflopen van de aanvraagtermijn ligt. Houd hier dus rekening mee want hierdoor komen niet al onze WSET Level 2 en WSET Level 3 cursussen in aanmerking.

STAP aanvraagtijdvakken 2023
· 28 februari 2023 t/m 30 april 2023
· 1 mei 2023 t/m 2 juli 2023
· 3 juli 2023 t/m 3 september 2023
· 4 september 2023 t/m 31 oktober 2023
· 1 november 2023 t/m 31 december 2023

STAP-budget aanvragen is heel gemakkelijk. Via www.amsterdamwineacademy.com meld je je aan voor de opleiding van je keuze. Je ontvangt dan van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee vraag je jouw STAP-subsidie online aan bij UWV via www.stapuwv.nl
 

Goed om te weten!

De vraag naar STAP-budget is groot en op = op. Zorg dus dat je er op tijd bij bent! Ga op de dag van de aanvraag ruim vóór 10:00 uur naar www.stapuwv.nl, klik op Aanvragen STAP-budget en ververs je browser niet meer. 
 

Wat gebeurt er als mijn aanvraag wordt goedgekeurd?

Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, maken wij je inschrijving definitief en zal je een bevestigingmail ontvangen met alle details over de betreffende opleiding. UWV betaalt je opleiding dan rechtstreeks aan Amsterdam Wine Academy. Kost je opleiding meer dan € 1.000,-, dan betaal je alleen de rest zelf. Hiervoor ontvang je dan nog een factuur.
 

Wat gebeurt er als mijn aanvraag wordt afgekeurd?

Je inschrijving wordt pas definitief als je het STAP-budget krijgt toegekend. Gebeurt dit niet, dan zal je inschrijving niet definitief worden gemaakt en zal je worden uitgeschreven bij de betreffende opleiding. In sommige gevallen is het mogelijk bij 2 verschillende rondes het budget aan te vragen in dat geval schrijven we je pas uit als bij beide pogingen het budget niet is toegekend en er ook niet nog een mogelijkheid volgt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de opleiding zonder STAP-budget te volgen, maar dan zal je je opnieuw online moeten aanmelden.

In 2023 is er 200 miljoen euro beschikbaar. Het STAP-budget is verdeeld over verschillende aanvraagtijdvakken. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst beoordeeld. Daarbij geldt: op = op. Het is dus belangrijk dat je er vroeg bij bent en je aanvraag indient zodra het kan.

STAP aanvraagtijdvakken 2023
· 28 februari 2023 t/m 30 april 2023
· 1 mei 2023 t/m 2 juli 2023
· 3 juli 2023 t/m 3 september 2023
· 4 september 2023 t/m 31 oktober 2023
· 1 november 2023 t/m 31 december 2023

Nee dat is niet mogelijk. Je kunt het STAP-budget alleen gebruiken voor een cursus die minstens vier weken na de eerstvolgende aanvraag ronde start.

Waarom kiezen voor AWA?

Ja, ik wil meer leren over wijn!

Ja, ik wil meer leren
over wijn!

Amsterdam Wine Academy is een door WSET en WSG erkende aanbieder van wijncursussen.

NULL