Meer leren over wijn?

Amsterdam Wine Academy is een WSET-erkende aanbieder van wijncursussen.

Wat is WSET?

WSET staat voor Wine and Spirits Education Trust. Dit is de grootste en meest vertrouwde aanbieder van wijneducatie ter wereld, met zijn basis in Londen. Bij Amsterdam Wine Academy zijn we van mening dat de WSET het best beschikbare lesprogramma voor onze studenten biedt. Onze docenten zijn allemaal zelf geschoold via het WSET-programma en zijn daarom zeer bekend met wat WSET verwacht dat onze studenten zullen leren. In Nederland zijn er twee grote aanbieders van wijneducatie waarvan de WSET er één is. Het andere programma dat veel mensen tegenkomen bij het oriënteren op een wijncursus is het SDEN programma. Dit is een Nederlandse kwalificatie, ook met vier verschillende kwalificatieniveaus. Bij WSET is het laatste en hoogste niveau dat je kunt doen de niveau 4 WSET Diploma cursus via bij de SDEN route kun je de titel ‘vinoloog’ behalen door het vierde niveau succesvol af te ronden.

Waarom wij voor WSET kiezen

Er zijn twee belangrijke redenen waarom wij bij Amsterdam Wine Academy besloten hebben om een WSET-erkende programma-aanbieder te worden: Ten eerste denken we dat het in het belang van onze studenten is om deel te nemen aan een internationaal wijneducatieprogramma. De voltooide WSET-kwalificaties zien er goed uit op elk cv en worden over de hele wereld erkend als de standaard. De SDEN-certificering garandeert niemand buiten onze landsgrenzen enige wijnkennis. Er zijn ook grote verschillen in de manier waarop wijnen worden beschreven tijdens proeverijen. Bij het SDEN-programma ligt de focus op het bepalen van wat de wijn is, terwijl de WSET zich uitsluitend richt op de analyse van aroma’s, smaken en structurele verbindingen van de wijn zonder de studenten te vragen wat het is. Voor ons is dat laatste logischer: zodra je denkt te weten wat de wijn is, wil je jezelf alleen bevestigen door te ruiken en te proeven wat je van die variëteit of regio verwacht. Dit is de kracht van perceptie.

Als dit niet al je vragen over WSET beantwoordt, stuur ons dan een berichtje op info@amsterdamwineacademy.com of bel ons op +31681430165 (Wouter)

Ja, ik wil meer leren over wijn!

Heb je een vraag?
We helpen je graag!

Wat het ook is, neem gerust contact op.

NULL